Stamin Purcaru, președinte CA CEH: “Știm că avem datorii, știm că nu avem cu ce plăti toate obligațiile care le avem”

Oficialii Complexului Energetic Hunedoara încearcă să rezolve problema de la termocentrala Mintia. Începând de ieri SE Paroșeni a rămas fără gaz, asta după ce Transgaz, transportatorul de gaz, a sistat livrarea din cauza neachitării facturilor. Datoriile sunt de 1,7 milioane de lei. Președintele Consiliului de Administrație al CEH, Stamin Purcaru susține că fiecare zi este o nouă provocare pentru Complexul Energetic Hunedoara.

Se încearcă o eșalonare (a datoriilor către Transgaz-n.r.). Știm că avem datorii, știm că nu avem cu ce plăti toate obligațiile care le avem, dar încercăm să rezolvăm fiecare problemă. Ne presează toți, ne presează nevoile, trebuie să dăm obligațiile salariale la timp, avem obligații în contractul colectiv de muncă, sunt o grămadă de lucruri care ne presează și fiecare zi e o nouă zi”, a declarat Stamin Purcaru, președintele CA al CEH.

Cosmin Chiuzan, directorul Direcției Miniere din cadrul CEH, se află la Mediaș, acolo unde poartă negocieri cu oficialii Transgaz. Directorul general, Viorel Stancu este în America unde studiază echipamentele miniere.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *