Stare de alertă: Ce obligații au instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități de lucru cu publicul

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, joi seară, măsuri pentru instituţiile şi operatorii care desfăşoară activităţi de lucru cu publicul, pe durata stării de alertă.

”Instituţiile publice şi operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, iau măsuri pentru organizarea activităţii”, a transmis CNSU.

Astfel, accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană şi o distanţă minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate.

De asemenea, nu se va permite accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3 C.

În plus, operatorii şi instituţiile trebuie să asigure dezinfectarea suprafeţelor expuse şi evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat/ghişeelor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că starea de alertă se instituie pentru 30 de zile, la nivel naţional.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.