Statele Unite înregistrează un nou record de contaminări

Statele Unite au înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de contaminări cu coronavirus în 24 de ore cu aproape 230.000 de cazuri, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

În timpul aceluiaşi interval, Statele Unite au numărat 2.527 de decese legate de Covid-19, a indicat această universitate din Baltimore.

SUA, care înregistrează cele mai mari cifre privind infecţiile cu coronavirus din lume, se confruntă în ultimele săptămâni cu o recrudescenţă spectaculoasă a epidemiei.

Responsabilii sanitari au avertizat în legătură cu riscul crescut de infecţii după ce milioane de americani au călătorit săptămâna trecută pentru a celebra Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), în ciuda apelurilor lor de a evita deplasările.

De două săptămâni, numărul zilnic al deceselor în SUA este în mod regulat peste 2.000, ca în primăvară, în vârful primul val al pandemiei.

De la începutul pandemiei, Statele Unite au înregistrat mai mult de 14,3 milioane de cayuri de contaminare şi 281.121 de decese din cauya virusului.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *