Staționări temporare a traficului feroviar. Deficiențe în alimentare cu energie electrică pe tronsoanele Văii Jiului

CFR anunţă, marţi, că întreaga infrastructură de transport este operaţională, dar necesită verificări suplimentare care pot duce la întârzieri. Circulaţia se face în condiţii de iarnă şi temperaturi extrem de scăzute, înregistrându-se minus 23 de grade Celsius. Marţi, trei trenuri au fost afectate de deficienţe în alimentarea liniei de contact în staţia Livezeni.

„Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar pe raza Regionalelor Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov şi Galaţi este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, fiind înregistrate temperaturi negative de până la -23 grade C. La această oră, toate magistralele feroviare sunt operaţionale, însă din cauza temperaturilor negative, înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) atât în staţii, cât şi în linie curentă”, a transmis, marţi, CFR.

Sursa citată a precizat că, pe raza Regionalei CF Timişoara, s-a intervenit cu drezine pantograf şi cu personal specializat, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, în staţia Livezeni, unde au fost semnalate deficienţe în alimentarea liniei de contact.

„Menţionăm faptul că, până la finalizarea acestor operaţiuni, care au implicat inclusiv verificarea şi înlocuirea componentelor adiacente sistemului de alimentare cu energie electrică pe întreaga distanţă Petroşani – Livezeni – Strâmbuţa – Pietrele Albe – Lainici, 3 trenuri de călători – IR 1824, R 2082 şi R 2083 – au staţionat temporar în Livezeni, respectiv Pietrele Albe, acestea fiind reînscrise în circulaţie, imediat ce personalul de specialitate a finalizat operaţiunile de intervenţie. Facem precizarea că măsura staţionării temporare, în intervalul necesar operaţiunilor de verificare a infrastructurii feroviare şi de înlocuire a componentelor adiacente, au avut drept scop asigurarea condiţiilor optime de trafic şi adaptarea traficului la condiţiile meteo nefavorabile”, a mai transmis compania.

Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web -, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *