Strada Codrului din municipiul Orăștie va beneficia de o investiție de peste două milioane

Strada Codrului din municipiul Orăștie va beneficia de o investiție de peste două milioane de lei. Este vorba de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul: extindere canalizare menajeă Strada Codrului. Proiectul are o valoare de 2.718.359 de lei și este finanțat din fonduri bugetare.

“Construcțiile de epurare existente sunt într-un stadiu avansat de degradare, care nu mai permite reabilitarea acestora. Apele uzate ineficient epurate se scurg gravitațional în pârâul Vidrighin, iar prin intermediul acestuia ajung în râul Mureș. Locuințele și unitățile de servicii existente în zona străzii Codrului, nu beneficiază de canalizare menajeră în sistem centralizat, cu toate că zona beneficiază de alimentarea cu apă în sistem centralizat, asigurată de la rețeaua urbană de apă potabilă a municipiului Orăștie. Ca urmare a lipsei canalizării menajere, dezvoltarea urbanistică și industriala a zonei este împiedicată”, arată autoritățile locale din Orăștie.

Zona străzii Codrului este situată în partea de vest a municipiului Orăștie, la aproximativ 2,3 km distanță de centrul municipiului. Această zonă a apărut și s-a dezvoltat ca zonă industrială în ramura chimiei, începand din perioada interbelică. În prezent activitatea industrială în domeniul chimiei s-a restrâns foarte mult. Stația de epurare a apelor industriale din zonă a fost dezafectată, iar în incinta acesteia există în prezent o stație de epurare mecanică, care constă dintr-un decantor care ajung apele uzate menajere provenite de la câteva unități economice care își desfășoară activitatea pe fosta platformă industrială a zonei.

Durata estimată de realizare a obiectivului de investiții este de 9 luni. Deocamdată proiectul se află la faza la care se caută o firmă specializată care să realizeze lucrările.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *