Stradivarius Music Nights by the Castle umple de farmec serile de vară ale Hunedoarei

Festivalul Stradivarius Music Nights by the Castle și-a deschis porțile la cea de-a IV-a ediție și a încântat, aseară, un public venit din întreaga țară și din Europa. Răzvan Stoica și Andreea Stoica au revenit la Hunedoara, alături de Kamerata Stradivarius Orchestra, pentru un prim concert de vis, într-un cadru feeric.

Câștigător al premiului New Talent Bratislava 2013 și deținător al titlului de Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani, cunoscut pentru „virtuozitatea sa, pasiunea să și superba sa interpretare”, directorul artistic al evenimentului de excepție este Răzvan Stoica, în timp ce organizarea este asigurată de DobondiART.

Programul celor 3 zile de festival cuprinde lucrări de Vitali („Ciaccona pentru vioară și orchestră”), Paganini („Rapsodie pe o temă a capriciului”), Grieg („Concertul pentru vioară și orchestră”), Chopin, Kreisler, Piazzola, dar și Bach, Ennio Morricone, Vladimir Cosma, Chick Corea și Tommy Emmanuel.

Vioara Stradivarius, „The Queen”, a aparținut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H.W. Ernst. Acesta, violonist de marcă la rândul său, îl urmărea pe Paganini în turneele sale. În cele din urmă, se spune că maestrul viorii a i-a împrumutat instrumentul lui Ernst pentru un concert.

Violonistul Răzvan Stoica a câștigat vioara într-o competiție desfășurată la Salzburg, unde și-a dovedit măiestria, surclasând 170 de candidați! Violonistul care a încântat aseară publicul venit la festival, este primul muzician român care reușește această performanță în istoria de 44 de ani a concursului, inițiat de Sir Yehudi Menuhin.

Andreea Friedmann Stoica a fost considerată copilul minune al pianului, cu care a fermecat auzul iubitorilor de muzică în prima seară a Stradivarius Music Nights by the Castle. Cu o tehnică impecabilă, dublată de muzicalitate, pianista este și semnatara „Celui mai bun CD pentru lucrări pianistice”.

Marius Preda, care la 20 de ani înregistra un album cu celebrul Andre Rieu, este supranumit omul-orchestră. El este un maestru a nu mai puțin de 7 instrumente, însă cel mai bine îl reprezintă țambalul, cu care a făcut senzație în întreaga lume!

Muzica de calitate este susținută, vreme de trei zile (26-28 iulie) de una dintre cele mai cunoscute, apreciate și valoroase orchestre Kamerata Stradivarius Orchestra.

Pornind de la entuziasmul publicului, venit la eveniment din toate zonele țării, dar și din Europa, reprezentanții DobondiART, Simona și Alexandru Robert Dobondi, promit hunedorenilor că publicul se va bucura mulți ani de acum înainte de noul eveniment de tradiție culturală al Hunedoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.