Avalanșă de activități sportive în Straja

Stațiunea montană din Straja se află sub cod roșu de avalanșe… de activități sportive. Zeci de acțiuni sportive vor avea loc în Straja. Așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, cabanierii din stațiunea montană Straja organizează o serie de competiții sportive. Toate acestea au rolul de a atrage un număr cât mai mare de turiști.

Seria evenimentelor de acest fel începe luni, 4 februarie, cu o nouă ediție a „Festivalului oamenilor de zăpadă”. Concursul este deschis tuturor celor interesați, de la mic la mare, și se va derula în perioada 4-9 februarie, ultima zi fiind și cea a jurizării, respectiv a premierii celor mai reușite creații.

Tot în vacanța intersemestrială, la Straja vor avea loc și alte două evenimente destinate, în primul rând, copiilor, este vorba despre ”Cupa Tabere Straja” la schi (programată pentru 8 februarie) și una din etapele naționale ale serbărilor zăpezii prilejuite de turneul național ”Winter Tour” care străbate cele mai cunoscute stațiuni turistice de iarnă din România, la Straja evenimentul urmând să fi găzduit în 9 și 10 februarie. Tot un concurs de schi destinat în principal începătorilor va fi organizat în 23-24 februarie, pe pârtia ”Platoul Soarelui”, sub genericul unui cunoscut magazin de echipamente sportive.

În data de 2 martie, în stațiunea montană va avea loc Cupa Comexim la schi, iar pentru data de 9 martie, la Straja sunt programate evenimente speciale reunite sub genericul ”Carnavalul zăpezii”, la care sportul și distracția se vor îmbina plăcut pentru toți iubitorii muntelui și pentru toți cei care apreciază Straja ca destinație turistică de iarnă.

Ca întotdeauna, finalul sezonului competițional pe pârtiile din Straja este dedicat uneia dintre cele mai apreciate competiții de schi din România, ”Cupa Veteranilor”, eveniment pentru care deja și-au anunțat prezența sute de schiori veterani din întreaga țară. Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 martie.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *