Straja: Zeci de kilometri de trasee pentru bicicliști

Cu zeci de kilometri de trasee pentru bicicliști, Straja își schimbă denumirea în “Ski&Bike Resort”. Este un efort conjugat al autorităților locale din Lupeni, dar și al asociațiilor care și-au propus să dezvolte stațiunea montană.

“Mă bucur enorm când văd oamenii că urcă la munte. Pentru noi, ca reprezentanți ai administrației locale este foarte important să dezvoltăm stațiunea și pe perioada verii. Tocmai de aceea, încercăm prin toate căile legale să promovăm stațiunea pentru a atrage turiști. Un plus este și faptul că în Straja funcționează asociația cabanierilor, dar și ONG-urile care au înțeles că prin implicarea tuturor putem dezvolta zona. Acest lucru demonstrează faptul că, la Lupeni, parteneriatul public-privat funcționează”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În plus, telegondola din Straja va funcționa în fiecare weekend de vară. Pasionații de călătorii sau sporturi montane pot urca la munte, cu numai 10 lei. Atâta va costa prețul unui bilet de urcare cu telegondola. Măsura luată de autoritățile locale vine să sprijine dezvoltarea turismului și pe perioada verii.

“Incepând din acest weekend (23-24 iunie) telegondola din stațiunea Straja va funcționa în fiecare weekend până la sfârșitul lunii august!”,  spun cei din Straja.

Telegondola va funcționa în intervalul orar 09:00-16:00. Există și posibilitatea achiziționării unor bikepassuri. Acestea costă 50 de lei/zi. De menționat este faptul că în stațiunea montană Straja au fost amenajate mai multe piste pentru bicicliști și nu numai.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.