Strigăt de disperare după 17 zile de izolare

17 zile de izolare și zeci de ore de așteptare. Este povestea unui bărbat care stă în izolare de 16 zile, după ce s-a întors din Veneția, Italia. Daniel Stepan așteaptă reacții oficiale din partea celor de la Direcția de Sănătate Publică.

Omul stă în izolare în așteptarea unor rezultate oficiale. Neoficial, acesta nu este infectat cu coronavirus, însă oficial nu au sosit documentele.

Bărbatul din Petroșani, aflat în izolare în Lupeni, la domiciliul prietenei sale a publicat o scrisoare deschisă către DSP Hunedoara.

Redăm scrisoarea petroșăneanului:

”Bună dimineața! V-ați trezit? Mă auziți? Sunt de șaptesprezece (17) zile în izolare.
Sunt un număr de telefon pentru voi pe care l-ați sunat zilnic și i-ați pus întrebări: s-a schimbat starea? Aveți febră?, asta până când duminică, orele 9:17, v-am zis că am stare subfebrilă, dureri în piept, dureri musculare și episoade de tuse uscată.
Atunci filmul s-a întrerupt. Două zeci și patru (24) de ore “nu m-a deranjat nimeni”. Luni aceleași întrebări, orele 10:32. Același răspuns. Ați hotărât să ne recoltați probe după ce ați sunat la minister. Într-un final după ce ați anunțat că nu aveați mașină să veniți să luați probe ați ajuns, orele 15:45, de atunci trei zeci și una (31) de ore ați uitat de noi, până la orele 23:00.
Ieri, a început șirul acelorași întrebări.
Aseară am aflat neoficial rezultatul testelor. Azi vi le-am transmis.
Nu mi-ați trimis nicio dovadă că sunt negative probele. Nu am nicio hârtie în care să specificați cât mai trebuie să stau în casă, pentru că dacă mă iau după perioada de izolare înscrisă în adeverința emisă de către DSP Hunedoara, pentru confirmarea deciziei de plasare în izolare în calitate de contact/posibil expus la noul coronavirus (SARS-Co-V2), aș putea ieși în societate.
Mi-ați spus că o să fiu sunat să mi se comunice când îmi faceți al doilea test. Niciun semn, de 7 ore. Nu răspundeți la telefon.
Cât mai puteți în neputința voastră să nu fiți în stare să dați niște răspunsuri?

Daniel Stepan, doar un număr de telefon pentru voi”

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *