STS a venit în sprijinul salvatorilor montani și ai turiștilor

Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara alături de Serviciul de Telecomunicații Speciale Romania și-a îmbunătățit comunicarea în zona montană a județului. Acest lucru a fost posibil datorită infrastructurii specializate pusă la dispoziție de STS care s-a materializat, pentru început, prin 5 antene repetor în anumite puncte cheie din zona submontană. Acestea permit o mai bună comunicare între cei circa 60 salvatori montani ai serviciului din cele 11 puncte de permanență din munte dar și a relaționării cu celelalte structuri partenere ce își desfășoară activitatea în zona montană, precum  Administrația Parcului Național Retezat, ISU, SMURD, IPJ sau SAJ.

„Administrația Parcului Național Retezat a remarcat cu bucurie că STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a îmbunătățit comunicarea în zona montană a județului, prin intermediul infrastructurii UHF, care constă în 5 antene repetor amplasate în anumite puncte cheie din zona submontană. Noua infrastructură permite o mai bună comunicare pe teritoriul Parcului Național Retezat, atât între membrii echipei Administrației Parcului Național Retezat, cât și cu personalul celorlalte structuri partenere care își desfășoară activitatea în zona montană din Retezat, în special cu personalul Serviciului Public Salvamont Hunedoara și al Jandarmeriei Montane”, arată Administrația Parcului Național Retezat.

În zona montană din Parcul Național Retezat, nu se pot extinde rețelele operatorilor de telefonie mobilă. Semnalul la dispozitivele mobile este inexistent, iar singura soluție pentru salvatori este folosirea infrastructurii STS.

„Prin dezvoltarea acesteia și punerea ei la dispoziția structurilor cu atribuții și competențe pe teritoriul Parcului Național Retezat, comunicarea s-a îmbunătățit simțitor, în special în zona Râului Mare, a Lăpușnicului Mare și a lacurilor Bucura și Zănoaga, aflate la peste 2000 de m altitudine”, mai arată APNR.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *