Studenți din toată lumea, la o nouă ediție a Festivalului internațional ISWinT

ISWinT (International Student Week in Timișoara), tradiționalul festival intercultural și educațional organizat de voluntarii din Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), împreună cu Universitatea Politehnica din Timișoara încă din anul 1994, revine după doi ani în care s-a desfășurat doar online, cu entuziasmul și motivația de a realiza o experiență de neuitat pentru toți participanții, studenți cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, de la orice universitate din lume.

Deschiderea oficială a festivalului, care anul acesta vine cu o temă provocatoare – Reunite. Rebuild. Restart – va avea loc marți, 26 iulie 2022, ora 17:00, la Casa Tineretului din Timișoara.

Pe parcursul ISWinT-ului, studenţii vor lua parte la o serie de workshopuri prin care vor pune în valoare tema acestei ediții a festivalului. Prin activităţile de anul acesta organizatorii își propun să îndrepte atenția către importanța educației prin diverse metode inovative.

Cele 8 workshopuri doresc rezolvarea unor probleme reale de care se lovesc studenții în ziua de azi. Temele abordate urmăresc dezvoltarea personală și efectele post-pandemice, precum viață sănătoasă, manipulare media, agresiune pe internet, voluntariat, teama de a vorbi în public, gestionarea timpului și obiceiuri sănătoase de viață.

În cadrul festivalului vor exista activități adresate atât studenților, cât și cetățenilor din publicul din publicul timișorean. Cea mai cunoscută astfel de activitate este parada, programată în 31 iulie 2022, în cadrul căreia participanții, purtând steagurile țărilor de proveniență, vor defila pe străzile orașului de pe Bega, promovând astfel multiculturalitatea și spiritul liber. Evenimentul promovează egalitatea de șanse, studenții fiind cei care contribuie la răspândirea incluziunii sociale: indiferent de cine ești sau de țara din care provii, ești invitat alături de noi să celebrezi diversitatea! Parada se va încheia cu concertul trupei BlackBird care va anima atmosfera în incinta Iulius Town.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *