Studenții Politehnicii Timișoara îi așteaptă pe elevii hunedoreni la un concurs de robotică

Elevii hunedoreni sunt invitați de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara (Liga AC) să ia parte la un concurs de robotică. Liga Studenților din cadrul Facultății de Automatică și Calculatorare a Universității Politehnice Timișoara organizează evenimentul – RoboTEC (Robot Engineering Contest). Cea de-a VI-a ediție a competiției va avea loc în perioada 21-23 mai 2021, atât online, cât și fizic.

RoboTEC este un concurs internațional și se adresează atât elevilor de liceu cât și studenților pasionați de robotică. Participanții au ocazia de a-și pune în practică cunoștințele în acest domeniu, dar și a-și măsura creativitatea.

Ediția din acest an beneficiază de sprijinul Universității Politehnica din Timișoara, prin Facultatea de Automatică și Calculatoare. Noutatea din cadrul acestui proiect constă în susținerea unor sesiuni de workshop pentru cei dornici de a afla informații în domeniul roboticii.

Proiectul este structurat în 4 probe și două formate.

La probele on-site (în format fizic) participanții trebuie să construiască un robot, să-l trimită echipei de organizare, robotul având scopul de a naviga printr-un labirint și de a urma un traseu.

Formatul online este structurat în Freestyle și are rolul de a testa imaginația participanților, fiind o probă de tip remote; iar formatul Computer Vision Simulation are scopul de a testa capacitățile tehnice, desfășurându-se prin intermediul unui simulator.

Înscrierile în cadrul concursului sunt deschise pe site-ul Ligii AC până în data de 20 mai 2021, iar câștigătorii vor beneficia de premii în bani, ediția din acest an fiind susținută de patru companii partenere din Timișoara. Pentru probele on-site, participanții trebuie să-și trimită roboții cu 2 săptămâni înainte de deadline.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.