STUDIU: Peste 70% dintre românii din mediul urban vor să facă achiziţii de Black Friday

Aproape trei sferturi (71%) dintre românii din mediul urban vor să cumpere produse de Black Friday în acest an, iar 44% dintre aceştia au în plan să plătească online achiziţiile făcute, potrivit unui studiu efectuat de platforma online iVox, la solicitarea companiei clujene Blugento, specializată în furnizarea de soluţii de e-commerce.

Potrivit studiului, 87% dintre români spun că nu s-au aflat niciodată în situaţia de a returna produsele cumpărate de Black Friday. Totodată, 43% dintre respondenţi nu şi-au stabilit o listă de produse pe care vor să le cumpere anul acesta de Black Friday şi vor decide după ce vor analiza ofertele magazinelor. De altfel, oferta şi reducerile sunt definitorii şi pentru cei care au deja o listă de cumpărături (43% dintre respondenţi).

”Referitor la bugetul românilor pentru achiziţiile de Black Friday, 29% au pus de-o parte între 200 şi 500 de lei, 25% între 500 şi 1.000 de lei, 13% între 1.000 şi 1.500 de lei, iar 9% între 1.500 şi 3.000 de lei”, se arată în studiu.

Studiul relevă totodată o deschidere mai mare a românilor faţă de plăţile online, în măsura în care numărul celor care vor să achite produsele comandate online, prin card bancar, a crescut semnificativ în ultimii ani. Astfel, aproape 60% dintre respondenţi menţionând că au încredere mai mare în plata online cu cardul în prezent, decât acum un an.

”Tot mai mulţi români înţeleg avantajele plăţilor online cu cardul. De aceea nivelul de încredere în această modalitate de plată a crescut în ultima perioadă. Este o tendinţă ce se va amplifica, sprijinită şi de campaniile de susţinere a plăţilor online ale marilor magazine din comerţul electronic şi de procesatorii de plăţi. Chiar şi aşa, analizând întreaga industrie locală de ecommerce, aproximativ 50% dintre magazinele online nu au încă integrat un modul de plăţi online care să le permită clienţilor acestora să achite comezile prin Internet, cu cardul”, a declarat directorul general al Blugento, Sandu Băbăşan.

Printre beneficiile apreciate de românii care fac plăţi online cu cardul sunt rapiditatea tranzacţiei online (31%), confortul plăţilor în sine (29%) şi uşurinţa în folosirea sistemului de plăţi (18%). Aproape 80% dintre românii din mediul urban sunt familiarizaţi cu plăţile online, ei folosind pentru achiziţia produselor comandate pe Internet, cel puţin o dată această modalitate de plată.

Studiul „Încrederea românilor în plăţile online” a fost realizat în perioada 3 – 9 noiembrie 2017 pe un eşantion de 1.839 de respondenţi majori, din mediul urban.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *