Sub jumătate din participanții la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, selectați pentru angajare

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a avut loc, vineri, 19 octombrie, în cinci locații din județul Hunedoara, respectiv: Deva, Hunedoara, Petroșani, Orăștie și Brad.

Au fost contactaţi un număr de 106 angajatori în vederea participării la bursă şi au participat efectiv un număr de 40 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 118 de posturi, dintre care 15 la Deva, 45 la Hunedoara, 31 la Petroșani, 14 la Orăștie și 13 la Brad.

La bursă s-au prezentat un număr de 98 de absolvenți, din care au fost selectați 44 în vederea ocupării unui post, iar 13 au fost angajați pe loc. La Deva au fost 26 de participanți, 4 fiind încadrați pe loc. La Hunedoara au fost 9 persoane, dintre acestea două fiind încadrate pe posturile disponibile. Deși la Petroșani au fost prezenți cei mai mulți participanți, 32 de absolvenți, doar 5 au fost cei pentru care s-au încheiat contracte. La Orăștie și Brad au foșt 15, respectiv 16 persoane prezente, însă numai câte unul în fiecare localitate și-a găsit un loc de muncă. De remarcat este faptul că dintre toți absolvenții angajați, doar o persoană are pregătire superioară, aceasta găsindu-și un loc de numcă la Petroșani. Cea mai mare discrepanță între ofertă, interes și rezultat se manifestă la nivelul municipiului Hunedoara, care a declarat cele mai multe locuri de muncă vacante (45 posturi), dar a înregistrat cea mai mică participare, 9 persoane, două dintre acestea fiind angajate efectiv.

Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câţi dintre absolvenţii selectaţi au fost încadrați pe posturile oferite pe parcursul Bursei.

 

Sursă date: AJOFM Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.