SUCCESUL CLĂDIT PE IDEEA DE FAMILIE: 20 de ani cu Proserv și Recom Sid Hunedoara

Două firme din Hunedoara, Proserv și Recom Sid, cresc și oferă locuri de muncă în orașul de pe Cerna de două decenii. O istorie exemplară a succesului în afaceri, dar și a unei familii trudind ca această istorie să fie de drum lung, o familie extinsă care a sărbătorit, în 1 aprilie, 20 de ani împreună. Într-un județ în care investițiile sunt o minune rară, istoria Proserv și Recom Sid definește voința, ambiția, truda și sufletul care depășesc obstacolele timpului și dăruiesc speranță.

 

La începutul lunii aprilie, în urmă cu 20 de ani, MicroMega HD, firma familiei Carmen și Lucian Hărău, punea pe piața afacerilor hunedorene două societăți: Proserv și Recom Sid. Erau două filiale ale fostului Combinat Siderurgic, combinat cu o istorie închisă de noile realități românești, două societăți care începeau un drum nou.

Într-un județ eminamente industrial, căruia i se închidea industria, poartă cu poartă, într-un spațiu în care mii de oameni își pierduseră și încă pierdeau locurile de muncă, familia Carmen și Lucian Hărău, alături de un grup de oameni inimoși și harnici, porneau pe un drum incredibil: acela de a face industrie, construcții și servicii, acela de a oferi slujbe sigure, pe termen lung, pentru sute de oameni. În scepticismul general al timpului, puțini au fost cei care au bănuit trăinicia acestei investiții ambițioase în viitor, dar astăzi sunt cel puțin 50 de oameni părtași la întreaga poveste de succes a celor două firme hunedorene Proserv și Recom Sid. Sunt cel puțin 50 de însoțitori harnici ai tuturor zilelor de muncă din acești 20 de ani de activitate, oameni sărbătoriți cu dedicație în 1 aprilie 2022, la Hunedoara, alături de sutele de angajați ai celor două societăți.

Pentru cei care se întreabă ce e atât de special în povestea Proserv – Recom Sid, vom puncta doar un element pe care îl considerăm definitoriu: ideea de familie. Cei care sunt aproape de oameni care lucrează în aceste firme sau măcar i-au întâlnit și au povestit cu ei, au aflat de miracolul repetat care stă și el la baza succesului celor două firme: odată intrat în firmă, la Proserv sau Recom Sid, fiecare dintre angajați a intrat într-o nouă familie alături de care a rămas pentru o întreagă carieră.

Cum au rezistat aceste afaceri hunedorene în societatea hunedoreană cam ostilă investitorilor? Care este secretul prin care cele două firme s-au dezvoltat și oferă și astăzi slujbe pentru sute de hunedoreni? Muncă, pricepere în afaceri, ambiție, tenacitate și, spunem noi, și un strop de frumoasă nebunie în această economie românească cu evoluție nebuloasă.

Dar cel mai bine ne dumirim din cuvintele doamnei Carmen Hărău, CEO al grupului de firme MicroMega HD (acționarul principal al Proserv și Recom Sid), vorbind din inima acestei mari familii hunedorene:

„Am investit bani, suflet, viață, asumându-ne riscuri pe care mulți le-au considerat de neînvins și am reușit să construim un loc în care mulți oameni, nu doar noi, investitorii, au reușit să trăiască o viață bună. (…) Sunt adesea întrebată dacă ne-a fost greu. Nu știu, nu mai știu… Dar știu precis că a fost frumos!”.

Alte cuvinte ar fi de prisos.

La mulți ani Proserv! La mulți ani Recom Sid! La mulți ani oamenilor care trudesc la succesul acestei frumoase istorii hunedorene!

 

 

Un comentariu la „SUCCESUL CLĂDIT PE IDEEA DE FAMILIE: 20 de ani cu Proserv și Recom Sid Hunedoara

  • 13 iunie 2022 la 6:19
    Permalink

    Felicitari . Respect . Cand un investitor privat hunedorean asigura un numar de salarii comparabil cu fostul combinat , nu putem decat sa-l privim cu consideratie . Daca ar mai fi 10 ca acestia Hunedoara nu ar mai avea probleme pe termen lung . Aici avem fapte !
    Succes !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.