Suplimentare de fonduri pentru acordarea unui suport alimentar pentru mai mulți elevi hunedoreni

Elevii din patru unități școlare din județ primesc support alimentar din partea Guvernului. Executivul a adoptat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi repartizarea acesteia pe unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale în vederea finanţării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat

Potrivit documentului, în județul Hunedoara sunt 2.930 de beneficiari, din care 1.245 sunt preșcolari si elevi  din învățământ primar.

2.844.000 este suma alocată pentru semestrul al doilea în vederea finanţării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din județul Hunedoara.

203 copii de la Școala Gimnazială Sântămărie Orlea, 337 de la Școala Gimnazială Sfânta Varvara Aninoasa, 894 de la Școala Gimnazială Dr Aurel Vlad din Orăștie și 1496 de la Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva sunt beneficiari ai programului pilot.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.