Surprize în guvernul Dăncilă?

Două dintre numele apărute pe lista guvernului erau, aparent, de neconceput pentru a face parte dintr-un guvern condus, practic, de Dragnea.

Eugen Orlando Teodorovici pare să fie candidatul pentru Ministerul de Finanțe. Acesta este cunoscut drept un oponent constant al lui Dragnea, iar pe Ionuț Mișa, actualul ministru de finanțe, pupila lui Dragnea, l-a ridiculizat în numeroase rânduri. Nominalizarea lui poate fi semnul că victoria lui Dragnea în confruntarea cu Tudose are costuri, autoritatea lui în PSD fiind destul de zdruncinată.

Viorel Ștefan se pare că va ocupa postul de vicepremier fără portofoliu. Fost ministru al finanțelor în guvernul Grindeanu, Ștefan este recunoscut, inclusiv de nume importante ale opoziției, ca fiind un profesionist fără servilismul de care are nevoie Dragnea. Acesta a fost, de fapt, motivul din care Viorel Ștefan nu a mai fost menținut în guvernul Tudose.

Cu Teodorovici și Ștefan în guvern, Daddy și marioneta sa, premierul Dăncilă  vor avea o viață ceva mai complicată.

Majoritatea propunerilor sunt, însă, nume cunoscute a avea mare potențial de obediență față de partid și al lui Conducător Suprem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *