Sute de accidentări în zonele turistice din județ, pe parcursul anului trecut

Salvamontiștii din județul Hunedoara au fost extrem de activi în anul 2023, intervenind în nu mai puțin de 645 de situații de urgență și acordând prim ajutor într-un mod rapid și eficient. Aceste intervenții au avut loc în cea mai mare parte pe pârtiile de schi din regiune, cu rezultate notabile și toate finalizate cu succes.

Analiza datelor relevă că majoritatea incidentelor au avut loc pe cele mai populare pârtii de schi din zonă, precum Straja, Parâng, Râușor și Pasul Vâlcan. Datorită aglomerației, aceste zone au fost martore la o proporție semnificativă a accidentelor. În acest context, autoritățile locale și Salvamontul au în vedere intensificarea măsurilor de prevenire a accidentelor, prin colaborare strânsă cu Jandarmeria și proprietarii de pârtii.

În paralel, o analiză detaliată a tuturor pârtiilor de schi din județ a relevat că cele mai multe cazuri de urgență au fost înregistrate în Valea Jiului, un lucru previzibil dat fiind fluxul mare de turiști și schiori în această zonă.

Un aspect îngrijorător subliniat în raportul Salvamont Hunedoara este lipsa echipamentului adecvat în 149 de cazuri de intervenție. Acest lucru subliniază importanța educației și conștientizării în rândul practicanților de sporturi de iarnă în ceea ce privește necesitatea echipamentului corespunzător pentru siguranța lor.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *