Sute de mii de doze de vaccin Pfizer sosesc astăzi în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 345.150 doze, ajunge luni în România, conform anunţului făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

„Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 98.280 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 39.780 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 38.610 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 46.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze”, a transmis CNCAV, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

 

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate va fi realizată începând de marţi, 23 martie a.c.

 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată sursa menţionată.

 

 

 

news.roviewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *