Tabere gratuite pentru preșcolarii, elevii și studenții cu dizabilități

În acest an, Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat 130 de locuri pentru preșcolari, elevi și studenți cu handicap din județul Hunedoara.

Conform Ordinului Ministrului Tineretului și Sportului și Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara  se organizează tabere gratuite pentru preșcolari, elevi și studenți cu handicap, cu gradul I, II și III, însoțiți de asistenții personali și asistenți profesioniști.

Pentru a putea beneficia de un loc de tabără se vor depune cereri din partea solicitanților care se încadrează în acestă categorie la care se va atașa documentul care atestă gradul de handicap și o adeverință emisă de unitatea de învățământ care să ateste încadrarea într-o formă de învățământ, la sediul DJST Hunedoara.

Cererea poate fi depusă atât de părintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cât și de un reprezentant al unității de învățământ de care aparține.

Preșcolarii elevii și studenții cu handicap care nu au beneficiat de un astfel de program vor avea prioritate.

Taberele se vor desfășura în centre de agrement și baze turistice aflate în administrarea Ministerului Tineretului prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *