Tabere pentru copiii supraponderali

Copiii supraponderali sunt așteptați în tabere. Aceștia vor învăța cum să mănânce sănătos. În perioada 4.08-25.08.2019 se desfășoară cea de-a 13-a ediție a Taberei de Sănătate pentru Copiii Supraponderali, în stațiunea Straja și în localitatea Câmpul lui Neag, din județul Hunedoara.

“Obiectivul nostru este să-i ajutăm pe copiii și adolescenții cu probleme de greutate să obțină un echilibru ponderal și emoțional într-o manieră pozitivă, castigând încredere în sine și prieteni noi. În Tabăra de Sănătate nu vom face din obezitate o problemă mai mare decât este, pentru că noi știm că o greutate ideala nu se obține printr-un regim alimentar fără gust, restricții și înfometare. Știm că nu există o dietă minune și de aceea timp de 21 de zile misiunea noastră este să le inducem copiiilor un stil de viață echilibrat, promovând comportamente și obiceiuri sănătoase pe care să le mențină și când se întorc acasă. Noi nu vrem să facem din slăbit un obiectiv, ci un rezultat obținut într-un mod corect!”, arată organizatorii taberei.

În România, mai mult de 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi, și numarul este în creștere.

“Așteptăm în tabără atât copii și adolescenți cu dezechilibre ponderale, dar și alți copii și adolescenți normoponderali care vor să învețe despre un stil de viață sănătos într-un mod distractiv, care sunt dornici de aventură și care vor să simtă experiența unei tabere de neuitat”, mai spun organizatorii.

Copiii supraponderali vor învăța ce înseamnă mâncarea sănătoasă, dar vor participa și la activități sportive.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *