Tablete pentru elevii din Băcia

O nouă tranșă de tablete urmează a fi achiziționată de autoritățile locale din comuna Băcia. La finalul anului școlar, edilii au demarat o nouă procedură de licitație, chiar dacă cursurile se desfășoară în metoda clasică. Din cauza pandemiei de coronavirus, atunci când incidența a fost ridicată, elevii au urmat cursurile online. Numai că mulți dintre elevii hunedoreni nu aveau asemenea dispozitive electronice. Existând un precedent, edilii din Băcia vor să se asigure că indiferent de modul în care evoluează pandemia, elevii trebuie să fie pregătiți pentru a putea lua parte la cursuri.

„Prin contractul de achiziție publică se vor furniza echipamente de hardware TIC astfel Tablete pentru uz școlar cu acces la internet pentru o perioadă de 24 luni. Aceste tablete sunt destinate folosirii acestora de către elevi, astfel încât orele de pregătire să se poată desfășura online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ. Laptop-uri (computere portabile) care să fie puse la dispoziția profesorilor în vederea derulării activității didactice”, arată documentul.

Achiziția va cuprinde două loturi de furnizare produse și anume furnizare tablete pentru uz școlar cu acces la internet în cadrul proiectului „Achiziționare tablete școlare pentru dotarea Școlii Gimnaziale Băcia”.Valoarea totală estimată a achiziției pentru lotul unu este de 117.171,15 lei fără TVA, și se achiziționează 97 de tablete școlare.

Lotul doi vizează furnizarea de echipamente/dispozitive electronice în cadrul proiectului „Achiziționare tablete școlare pentru dotarea Școlii Gimnaziale Băcia”. Valoarea totală estimată a achiziției pentru LOT 2 este de 51.748,51 lei fără TVA. Se achiziționează 17 laptopuri.

8 iulie este data limită pentru depunerea ofertelor, iar contractul este finanțat din Programul Operational Competitivitate.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *