Tânăr reţinut preventiv de poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat

În data de 15 iunie 2023, în jurul orei 16:30, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de către administratorul unui local de alimentaţie publică din localitate despre faptul că un bărbat cu identitate necunoscută, în cursul nopții de 14/15 iunie 2023, a forțat o ușă de acces într-un restaurant, a pătruns în interior și a sustras un telefon mobil și o sticlă de băutură.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20:10, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un cadru medical cu privire la faptul că, din incinta Spitalului Municipal Hunedoara (secţia U.P.U.) a fost sustras un telefon mobil.

În acest caz, patrula de siguranță publică care s-a deplasat la fața locului a identificat o femeie care a declarat verbal că, în  timp ce nepoata ei se afla într-un salon din cadrul U.P.U. Hunedoara, un bărbat i-a sustras de pe patul de spital telefonul mobil (în valoare de aproximativ 3.000 de lei).

La scurt timp, poliţiştii l-au depistat, pe o stradă din municipiul Hunedoara,  ,pe un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Hunedoara, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil sustras din incinta unităţii medicale (telefonul mobil a fost restituit persoanei vătămate).

În cauză, polițiștii Biroului Investigaţii Criminale Hunedoara au întocmit dosar de cercetare penală  şi au luat, faţă de tânărul bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat, măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva şi urmează a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe Lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *