Târgurile și expozițiile de animale, INTERZISE

Târgurile, dar și expozițiile de animale sunt interzise. Nicio administrație locală sau asociație nu poate organiza astfel de evenimente. Măsura vine ca urmare a extinderii pestei porcine africane pe teritoriul țării.

“Având în vedere situația epidemiologică la nivelul României privind pesta porcină africană, începând cu data de 10.09.2018, se interzice, pe o perioadă nedeterminată, organizarea pe teritoriul județului Hunedoara a târgurilor și expozițiilor de animale de interes zootehnic (porcine, ovine, caprine, păsări, cabaline și bovine). Hotărârea C.J.S.U. se va transmite tuturor unităților administrativ teritoriale din județ”, arată informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely a dispus întărirea și intensificarea controalelor la transporturile de animale care tranzitează sau au ca și destinație județul Hunedoara. De asemenea, instituțiile implicate în gestionarea epizootiei trebuie să-și armonizeze procedurile de intervenție pentru îngrădirea efectelor pestei porcine în cazul apariției acesteia în județul Hunedoara.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *