Taxele de vizitare a siturilor istorice au scăzut

Turiștii care vor vizita siturile istorice din județ vor plăti taxe mai mici. Decizia a fost luată de consilierii județeni. Conform hotărârii, majoritatea tarifelor vor scădea, cu excepţia celui de vizitare a Sarmizegetusei Regia, care se va mări cu 4 lei, pentru adulţi. Pentru vizitarea cetăților de la Sarmizegetusa Regia se va percepe o taxă de vizitare de 14 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

Taxe reduse

În schimb, vor scădea taxele de vizitare de la 20 de lei, la 10 lei pentru adulți și de la 4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi persoane cu handicap, la  2 lei pentru mai multe muzee, precum Expozţia de Istorie Locală şi Etnografie Brad, Complexul de monumente de la Ţebea, Casa memorială Avram Iancu din Baia de Criş, Complexul Memorial Aurel Vlaicu, Secţia de Etnografie şi Artă Populară din Orăştie.

În schimb, turiștii care vor să imortalizeze momentele petrecute în siturile istorice vor plăti o taxă de fotografiere de 15 lei și o taxă de filmare de 20 de lei.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.