Teatrul din Petroșani, în centrul unui mega-scandal

Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroșani se află în centrul unui scandal. Totul ar fi pornit de la nimeni altul decât Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. Cosmin Rădescu, directorul Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani face acuzații dure la adresa lui Costel Avram.

“Da, ați făcut o analiză domnule Costel Avram la nivelul Consiliului Județean după execuția bugetară fără să știți problemele cu care se confruntă instituția, fără să mă întrebați dacă urmează să fac niște virări de credite între capitolele bugetare ca urmare a nevoilor teatrului. DE PE SCAUNUL DE ADMINISTRATOR NU O SĂ ȘTIȚI NICIODATĂ ADEVĂRATELE PROBLEME. Vă aștept la teatru să le vedeți. Să vedeți în ce condiții locuiesc actorii, să vedeți cum mansarda de 3 camere care a costat 100.000 de euro la nivelul anului 2008, când dvs. erați vicepreședinte, este distrusă, cum actorii stau cu ligheane în camere pentru că plouă în camerele alea de 10 ori mai scumpe, distruse de grindina din 2016 când Bolcă (Nicoleta Bolcă – n.r. fost manager al Teatrului Dramatic ID Sîrbu Peotrșani) nu a reparat acoperișul și nu a sesizat nimeni nimic și ho, ho, ho câte mai am de spus. Acesta e începutul d-le Costel Avram din dezvăluirile despre fostul manager pe care v-aș sugera să nu-l mai apărați atâta. Mie nu-mi închide nimeni gura. Nu sunt de vânzare și asta enervează pe toata lumea”,  spune Cosmin Rădescu, directorul Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani, pe pagina sa de socializare.

În plus, în cadrul unei conferințe de presă, Rădescu a susținut că administratorul public al județului, Costel Avram i-a adus diferite acuzații în ceea ce privește modul în care manageriază instituția de cultură. Scandalul a pornit de la deconturile privind organizarea galei aniversare a 70 de ani de teatru din Petroșani.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *