Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani își recapătă strălucirea

Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani se pregătește să-și recapete strălucirea, datorită unui important sprijin financiar din partea Uniunii Europene. În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Hunedoara, s-a aprobat modificarea documentației tehnico-economice pentru detalierea indicatorilor și a valorii proiectului de renovare și eficiență energetică a teatrului.

Această inițiativă face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul căruia Teatrul Dramatic din Petroșani a fost selectat pentru a beneficia de fonduri europene destinate creșterii eficienței energetice și reabilitării clădirilor publice. Astfel, operațiunea de renovare a teatrului va beneficia de o finanțare semnificativă, care va permite implementarea unor lucrări de modernizare și îmbunătățire a eficienței energetice.

În urma unei solicitări de clarificare din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a decis modificarea documentației tehnico-economice pentru a se conforma cerințelor și valorilor prevăzute în contractul de finanțare. Astfel, se va asigura o corelare perfectă între obiectivele propuse și resursele financiare disponibile.

Această inițiativă reprezintă nu doar o oportunitate pentru Teatrul Dramatic din Petroșani de a-și îmbunătăți infrastructura și eficiența energetică, ci și un pas important în revitalizarea și promovarea culturii în această regiune. Prin investiții în renovarea și modernizarea clădirilor culturale, se creează un mediu propice pentru dezvoltarea artistică și comunitară, contribuind la îmbogățirea vieții culturale locale și la promovarea patrimoniului cultural al zonei.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *