Țebea 2021: Serbările Naționale au devenit serbarea politicienilor locali

Duminică, la Țebea, Serbările Naționale dedicate lui Avram Iancu s-au desfășurat exclusiv pentru politicieni locali și o mână de oameni de prin asociații dedicate. În regim de pandemie a fost interzis târgul meșterilor populari și spectacolul folcloric.

Pe platoul pustiu de la Țebea a domnit doar scheletul ruginit al scenei, cu arcadele pe care era, altădată, pus tricolorul, un tricolor pe care autoritățile nu s-au mai chinuit să-l ridice, măcar pentru a îndulci dezolarea unei comemorări – de erou național – fără popor..

Așadar, duminică, la Țebea, a fost o întâlnire restrânsă între delegații de partid. Cum nu era rost de baie de mulțime și nici nu e an electoral, „marii politicieni” de la București, altminteri „mari iubitori de țară”, nu și-au mai stricat duminica pentru  acest eveniment altădată cinstit chiar de președinte. Astfel încât, cu mici excepții, Serbările Naționale de la Țebea 2021 au fost doar o adunare a politicienilor locali.

N-a lipsit, totuși, o pată de culoare naționalistă în fosta lojă a vechiului PRM: AUR a adus la Țebea o mulțime de membri și simpatizanți, cu steaguri și cântece patriotice.

O slujbă religioasă, două evocări cu primarul din comună și o dăscăliță din Brad, defilare de început și de sfârșit, coroane de flori… A fost Țebea 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *