Telecabina de la Cetatea Deva va reporni sâmbătă, 22 august 2020!

Începând de sâmbătă, 22 august 2020, ora 9:00, Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei va funcționa în regim normal pentru public.

Ascensorul este  pregătit să transporte în siguranță turiștii, fiind autorizat ISCIR până în 21 martie 2021.

Telecabina va transporta doar 4 persoane pe călătorie, pentru a fi respectate măsurile  instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Interiorul ascensorului va fi igienizat și dezinfectat de mai multe ori pe zi. În Telecabină au fost trasate deja  marcaje pentru ca turiștii să respecte distanțarea fizică necesară. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru pasageri pe tot parcursul călătoriei cu Telecabina.

 

Tarifele pentru Telecabină sunt neschimbate. Un bilet dus-întors pentru adulți costă 20 de lei. Pentru copii, elevi, studenţi, pensionari (în baza actelor doveditoare: carnet de elev sau student vizat pe anul în curs, cupon de pensie) – 10 lei dus/întors.

Veteranii de război, persoanele cu handicap cu însoțitor, copiii instituţionalizaţi și copiii cu vârsta sub 3 ani (în baza actelor doveditoare) pot utiliza gratuit telecabina.

Regulamentul de funcționare aprobat de conducerea Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală care administrează Telecabina este afișat la intrare.

Telecabina de la Cetatea Devei a fost oprită până acum prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Deva, la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României pentru a preveni răspândirea coronavirusului COVID-19.

 

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.