Telekom vinde un complex turistic din județ cu peste 1,6 milioane de euro

Complexul Turistic Vața de Jos nu își găsește cumpărător. Telekom încearcă să găsească un cumpărător pentru complexul Turistic Vața de Jos. Centrul are o suprafață utilă de 12.826 mp și 9.800 mp, include trei hoteluri și un centru SPA, iar prețul pornește de la circa 1,6 milioane de euro, asta în timp ce în urmă cu trei ani prețul de pornire a licitației a fost de peste 1,8 milioane de euro.

„Centrul de Sănătate, proprietate Telekom România Communications SA este localizat în Vată de Jos. Vața Bâi este situată în Nord Vestul judeţului Hunedoara, în apropierea drumului european care face Legătura între Oradea şi Deva, E79. Staţiunea balneo-climaterică permanentă Vața Băi, se afla pe Valea Crișului Alb, într-o zonă pitorească, înconjurată de păduri. Atracţia principală a zonei, o reprezintă apele termale, decorul feeric, bogăţiile naturale şi frumuseţea meleagurilor. Apele termale sunt valorificate în cadrul Centrului de Sănătate, care se găseşte în interiorul complexului Vata Bai. Telekom deţine cele 3 surse de izvoare termale. F1 – sursa aflată în exploatare, F2 – sursa de rezervă, F3 – sursa aflată în conservare. Apele termale pot trata următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice cronice periferice, sechele musculo–articulare posttraumatice şi metabolice. Având în vedere perioadă lungă în care Complexul nu a fost folosit, pentru atingerea potenţialului maxim de exploatare sunt necesare investiţii”, arată licitația organizată de Telekom.

Întreg complexul numără nu mai puțin de 116 camere de cazare. Hotelul Bleumarin are 20 de camere duble, 18 single și o piscină exterioară, hotelul Ponor are 39 de camere, iar Phoenix are 15 camere duble, 20 de apartamente și 4 apartamente duble. Centrul spa are o capacitate de 100 de persoane și este dotat cu săli de fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie și EKG.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *