Termocentrala Mintia exclusă din mixul energetic

Termocentrala de la Mintia nu va face parte dintr-un mix energetic. Oficialii Ministerului Energiei au oferit un răspuns senatorului hunedorean Eleonora-Carmen Hărău, care a vrut să afle detalii despre o astfel de posibilibilitate. Cei din minister arată că grupurile energetice de la Mintia nu pot face parte dintr-o companie care să înglobeze un mix enegretic.

O eventuală companie energetică înființată pentru a funcționa cu un mix de resurse, nu va cuprinde și Termocentrala Mintia. O recunosc oficialii guvernamentali care spun că grupurile de la Mintia nu pot fi incluse într-o astfel de companie.

”Unitățile sale de producere nu îndeplinesc, niciuna, cerințele de mediu în vigoare. Chiar dacă Sucursala Electrocentrale Deva beneficiază de prevederile Planului Național de Tranziție, această derogare va lua sfârșit în anul 2020, fără ca centrala termoelectrică să fi inițiat programe viabile în vederea îndeplinirii cerințelor de mediu. Mai mult, având în vedere nerealizarea de retehnologizări și eficientizări ale grupurilor de producere (cu excepția unui singur grup, grupul 3), Termocentrala Mintia nu produce la prețuri care să îi permită intrarea în piața concurențială de energie electrică”, arată oficialii Ministerului Energiei într-un răspuns oferit senatorului PNL, Eleonora-Carmen Hărău.

Cei din minister mai arată că termocentrala de la Mintia nu poate asigura o funcționare certă a Sistemului energetic național. Cauza: lipsa cărbunelui.

”Nu în ultimul rând, faptul că termocentrala nu poate funcționa din cauza stocului de cărbune foarte redus, este o problemă a managemenului acesteia, care nu asigură producția de cărbune necesară pentru o perioadă mai lungă”, mai arată cei din minister.

Termocentrala de la Mintia este implicată într-un proces cu Garda de Mediu. Instituția a suspendat activitatea termocentralei pentru neconformarea la cerințele de mediu.

AICI puteți citi integral răspunsul primit de la Ministerul Energiei.

 

Colaborator

Un comentariu la „Termocentrala Mintia exclusă din mixul energetic

  • 1 aprilie 2019 la 9:52
    Permalink

    Niciun grup pe huila in tehnologie subcritica din Romania nu poate intra in piata de energie electrica.
    Toate grupurile de producere a energiei electrice pe huila din Romania sunt in tehnologie subcritica. Inclusiv grupul de la Paroseni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.