Termocentrala Paroșeni își reia activitatea după aproape doi ani de activitate discontinuă

Termocentrala Paroșeni își reia activitatea după aproape doi ani de activitate discontinuă din cauza deficitului de cărbune, consecință a intrării exploatărilor miniere în program de închidere și a lipsurilor de resurse financiare și umane necesare asigurării unei producții de huilă adecvată funcționării instalației de producere a energiei electrice la Sucursala Electrocentrale Paroșeni.

În ultimii doi ani, Termocentrala Paroșeni a fost afectată de o serie de provocări, principalul obstacol fiind lipsa cărbunelui, ceea ce a impus oprirea funcționării acesteia pentru perioade extinse.

În urma unui efort concertat, Sucursalele miniere au reușit să asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroșeni și funcționării acesteia, pentru o durată de 5 zile consecutive.

Trebuie precizat că funcționarea, în continuare, a Termocentralei Paroșeni și asigurarea neutralizării huilei depind de acordarea, în luna decembrie 2023, a tranșei a doua a ajutorului de stat în valoare de 350 milioane lei.

Conducerea Societății Complexul Energetic Valea Jiului, cu sprijinul susținut al Ministerului Energiei, își propune ca Termocentrala Paroșeni să redevină un punct de referință în peisajul energetic al României, prin adaptarea la tehnologii sustenabile și eficiente în cadrul procesului de tranziție către resurse regenerabile de producere a energiei.

Termocentrala Paroșeni va contribui, astfel, la diversificarea surselor de energie și la creșterea autonomiei energetice a țării, asumându-și un rol important în prezervarea rolului de producător de energie electrică, de tradiție, în regiunea Văii Jiului.

Conducerea CEVJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *