Terorizați de porcii mistreți

Porcii misteți fac ravagii în zona de vest a Văii Jiului. Cetățenii de la Câmpu lui Neag, o localitate componentă a orașului Uricani, sunt terorizați de turmele de porci mistreți. Animalele sălbatice le distrug gospodăriile. În plus, oamenii se tem și pentru siguranța lor. În acest caz, au fost sesizate autoritățile județene.

”Am cerut celor de la Garda Forestieră să facă raport cu câți împușcă pe zi și așa mai departe. Nu se poate pune animalul înaintea omului…Vânătorii trebuie să își facă treaba! Să recolteze cotele extinse pe care le-am dat. Nu  doar la Uricani. Am și în Țara Hațegului aceeași problemă. Nu este în regulă. O să urmăresc foarte atent situația. Am cerut celor de la Garda Forestieră să facă raport cu câți împușcă pe zi și așa mai departe. Nu se poate pune animalul înaintea omului”, a declarat Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara.

Prefectul Fabius Tiberiu Kiszely spune că urmărește îndeaproape situația și nu doar în Valea  Jiului, ci și în zona Hațegului unde au fost semnalate probleme similare.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *