Testele pentru coronavirus din judeţul Hunedoara vor fi făcute la Cluj

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că medicii de la Spitalul Judeţean Deva au o stare de oboseală deoarece lucrează de zece zile, 24 de ore din 24 şi sunt îngrijoraţi pentru familiile lor. Urmează ca teste pentru coronavirus din judeţul Hunedoara să fie făcute la Cluj.

Primarul din Deva, Florin Oancea, a declarat, miercuri, că pacienţii vor fi triaţi la UPU Deva.

”Cei care vor manageria ancheta din spital să asigure toate condiţiile pentru pacienţii care în perioada viitoare vor fi confirmaţi în urma testelor, pozitivi, dar în egală măsură şi pentru pacienţii non – covid. Pacienţii care au simptome trebuie să fie primişi la UPU şi de acolo, funcţie de ce decid medicii, direcţionaţi pe secţii sau spre spitalele suport de la Hunedoara sau Orăştie”, a declarat Oancea.

Edilul spune că medicii sunt obosiţi şi îngrijoraţi pentru familiile lor.

”Medicii au o stare de oboseală, sunt de aproximativ 10 zile, 24 de ore din 24, în spital. Au şi ei familii, sunt îngrijoraţi. Am discutat cu o doamnă medic care spunea că are doi copii mici care au rămas în grija soţului şi este firesc să se gândească la familie, dar în aceeaşi măsură se gândeşte şi la activitatea pe care o desfăşoară în această perioad de criză pentru că suntem ca şi la război. Nu sunt atât de mari nemulţumirile, cum au apărut în spaţiul public, aveau mai mult nevoie de o garanţie, ce se întâmplă în perioada de după cele 14 zile, practic au mai rămas încă 14 zile din perioada de carantinare, ce se întâmplă cu cadrele medicale, fie că sunt medici, fie că sunt asistente sau personal administrativ. După această perioadă şi noua conducere a spitalului judeţean, astăzi şi mâine va stabili acel plan de măsuri care va fi transmis cadrelor medicale şi de aceea cred că sunt mult mai liniştite acum. După cele 14 zile, cei care doresc să vină la muncă o pot face în împrejurările pe care le vom stabili împreună cu noua conducere a spitalului, iar ceilalţi, dacă vor să opteze în şomaj tehnic sau să îşi facă zilele de concediu legal. Sunt peste 100 de cadre medicale astăzi, care lucrează, sunt mulţi în autoizolare cărora le expiră”, a declarat Florin Oancea.

Primarul Devei mai spune că se vor face teste de coronavirus, ale pacienţilor din Hunedoara, la Cluj.

”Pentru că Clujul are o mare capacitate de testare şi până acum testele mergeau la Timişoara şi Cluj, au durat destul de mult aceste rezultate sau mai bine zis primirea acestor rezultate, între 8 şi 12 zile, am vorbit la Cluj şi ei spuneau că în maximum 48 de ore toate testele care vor fi făcute la Deva pentru judeţul Hunedoara, vor primi răspunsul şi atunci va fi mult mai uşor şi pentru populaţie şi pentru cadrele medicale, cei care sunt pozitivi merg pe o linie, cei negativi, merg pe altă linie. Personalul de laborator a mers la instruire la Timişoara, pentru a putea lucra pe noile aparate PCR Real Time”, a mai spus Oancea.

În judeţul Hunedoara au fost confirmate 174 de cazuri de coronavirus.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.