Tiberiu Iacob Ridzi cere demisia Ecaterinei Andronescu

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, cere demisia Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației. Primarul este nemulțumit de faptul că cel mai bun liceu din județul Hunedoara, Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani, va rămâne fără o clasă de matematică-informatică, în urma reformei propuse de ministrul Educației.

„Considerăm acest lucru drept o dovadă în plus a faptului că ministrul Educației, Ecaterina Andronescu nu face altceva decât să „abramburească” sistemul educațional, să fugă de responsabilitatea adoptării unei decizii clare și juste față de cerințele elevilor și părinților din Valea Jiului. Pe cale de consecință, îi solicit doamnei Ecaterina Andronescu să-și prezinte demisia din funcția de ministru al Educației, înainte ca sistemul educațional românesc să ajungă într-un colaps total”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În aceeași situație se află și Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani, unde se va reduce numărul cifrei de școlarizare.

„Nu pot admite ca elevii de 10 din Petroșani și din Valea Jiului să nu aibă șansa de a-și continua studiile liceale într-un colegiu de elită, unde își pot valorifica la maxim potențialul doar pentru că, “din pix” de dragul unei așa-zise reforme educaționale, ministrul Educației este pe punctul de a face praf și sistemul românesc de elită din colegiile teoretice, așa cum, nu cu mulți ani în urmă, a făcut praf și învățământul profesional din țara noastră”, a mai precizat sursa citată.

În anul şcolar următor în liceele din România vor fi cu 30.400 mai puţine locuri decât anul acesta. Aşa prevede Ordinul privind planul de şcolarizare 2019-2020 emis în cursul zilei de luni, de către ministerul Educaţiei. În locul claselor de liceu, care vor fi tăiate, vor fi create 57.000 de locuri la şcolile profesionale, cu 26.000 de locuri în plus faţă de anul şcolar în curs.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.