Tiberiu Iacob Ridzi demontează cu argumente acuzațiile aduse de PSD

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a fost acuzat de social-democrați de faptul că nu a atras fonduri europene sau guvernamentale. Liderii PSD l-au acuzat pe Ridzi că localitatea pe care o conduce este ultima din Valea Jiului în ceea ce privește atragerea banilor europeni. Primarul din Petroșani demontează acuzațiile și arată că în perioada 2007 – 2013 s-au atras importante sume de bani pentru modernizarea localității.

” Având în vedere atacurile repetate din ultima perioadă ale PSD Hunedoara, prin liderii săi de opinie, care încearcă să acrediteze ideea că la Petroșani nu au fost implementate proiecte cu finanțare europeană, doresc să le readuc aminte acestor politicieni care promovează informații false că, în luna august 2016, conform evaluării făcute de Ministerul Fondurilor Europene, municipiul Petroșani a beneficiat în perioada 2007 – 2013 de cele mai multe fonduri structurale la nivelul Văii Jiului”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Astfel, în perioada 2007-2013 la Petroșani s-au implementat mai multe proiecte și anume privind reabilitarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Urgență din Petroșani, dar și modernizarea de străzi, parcuri și realizarea centrului de informare turistică.

În perioada 2014-2020 alte proiecte au fost sau sunt în curs de implementare.

Pentru viitor mai sunt prognozate o serie de investiții majore. Încă de săptămâna trecută, edilul a anunțat că au fost depuse spre finanțare proiecte în valoare de 100 de milioane de euro.

” Pe exercițiul financiar 2021 – 2027 România are la dispoziție o sumă fără precedent până acum, respectiv 88 de miliarde de euro, iar pentru atragerea acestor bani trebuie să ne pregătim temeinic. Am depus deja la ADR Vest cereri de finanțare pentru studii de fezabilitate și documentații tehnice pentru 4 proiecte mari, finanțabile în perioada 2021 – 2027. Sunt 4 proiecte care au un buget total de 94.184.930 de euro, depuse pe patru direcții de finanțare: Mobilitate urbană, Infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu, Regenerare urbană, respectiv Specializare inteligentă. De asemenea, administrația publică de la Petroșani va aplica în mod direct pe anumite axe de finanțare care vor fi disponibile în exercițiul financiar viitor, inclusiv cele destinate zonelor miniere aflate în tranziție. Locuitorii municipiului Petroșani trebuie să fie corect informați și, pentru acest lucru, voi continua periodic să prezint realizările de până acum și proiectele pentru viitor”, mai spune edilul din Petroșani.

 

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.