Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în anul 2023

Ministerul Culturii a anunţat că a semnat, pe 8 iulie, primele trei contracte de finanţare ce vizează obiectivele de investiţii pentru asigurarea infrastructurii culturale necesare desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Finanţarea totală acordată de Ministerul Culturii prin intermediul acestor trei contracte este de 22.503.267 de lei, iar beneficiarul este Municipiul Timişoara.

„Transformarea Timişoarei în Capitala Europeană a Culturii a anului 2023 reprezintă un proces amplu, cu multe provocări, care trebuie privit ca parte importantă a modernizării oraşului, a administraţiei, a managementului operatorilor culturali şi a oricărui factor direct implicat. Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii culturale au rolul de a atrage proiecte culturale, turism şi chiar parteneriate de lungă durată, cu beneficii directe atât pentru timişoreni, cât şi pentru operatorii culturali locali. Obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţate sunt cele care pot trece testul timpului şi care asigură sustenabilitatea acţiunii europene în capitala Banatului în interesul tuturor românilor”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Obiectivele de investiţii care vor fi finanţate sunt: reabilitarea cinematografului Dacia, a cinematografului Victoria şi transformarea unei clădiri din spital de dermatologie în spaţiu multicultural.

Reabilitarea cinematografului Dacia – Valoarea contractului este de 6.317.870 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 12.464.331,44 lei cu TVA inclus.

Reabilitarea cinematografului Victoria – Valoarea contractului este de 4.660.281 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 8.669.951,06 lei cu TVA inclus.

Refuncţionalizare clădire din spital de dermatologie în spaţiu multicultural – Valoarea contractului este de 11.525.116 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 21.327.879,08 lei cu TVA inclus.

Cele trei obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Contractele pentru investiţiile finanţate multianual încheiate între Ministerul Culturii şi Municipiul Timişoara au o durată de maxim 2 ani. Contractele urmează să fie semnate şi de Municipiul Timişoara.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.