Perchezițiile domicilare continuă. Alți patru tineri hunedoreni au fost reținuți

Joi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, ce au vizat locuințele a patru hunedoreni, bănuiţi de comiterea mai multor fapte de furt calificat şi tentativă la furt.

În urma activităților investigative, de la locuinţele celor vizaţi de anchetă – patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani – au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (obiecte folosite la comiterea infracţiunilor de furt).

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că cei patru, în perioada noiembrie-decembrie 2018, au comis 10 infracţiuni de furt calificat  și  3 tentative de furt din societăți comerciale situate pe raza municipiului Hunedoara.

Probatoriul a stabilit că tinerii, toți din municipiul Hunedoara, acționau pe timpul nopții, intrând prin efracție (forțarea ușilor de acces) în incinta unor societăți comerciale (de regulă magazine tip minimarket), de unde sustrăgeau produse alcoolice, țigări și diferite sume de bani găsite în casierie. Prejudiciul cauzat ca urmare a comiterii infracţiunilor de furt calificat depăşeşte 6.000 de lei.

Cei patru  acționau având fețele acoperite și purtând mănuși, într-un timp foarte scurt, şi sustrăgeau bunuri ușor vandabile, după care părăseau incinta magazinelor înainte de sosirea la fața locului a agenților de pază alarmați ori a polițiștilor.

Față de cei patru hunedoreni, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, aceştia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *