Tineri din țară învață despre potențialul turistic al județului

Parohia Romano – Catolica din Petroșani organizează, în 25-27 august 2017, tabăra interculturală cu tema “Mai multe limbi, mai multe culturi” – un proiect susținut de Caritas Auslandshilfe Linz prin programul Osthilfe 2017.

În cadrul acestui program, un număr de 46 tineri din Brașov, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc și bineînțeles Petroșani vor participa la o serie de activități turistice și cultural- religioase în zona Groapa Seacă. Punându-se accentul pe interculturalism, comunicarea directă a tinerilor, dar și promovarea potențialului turistic al zonei noastre, programul se derulează sub motto-ul “Unitate în diversitate”.

În ultimul timp, tematica segregării comunitare  pe aspecte culturale sau religioase a devenit de actualitate la nivel european și tocmai în acest sens acest proiect își dorește să reunească tinerii într-un cadru de comunicare directă, nemijlocită și unde diferențele culturale sunt mai degrabă un motiv de învățare decât unul de disensiune.

Programul taberei va cuprinde trasee turistice sâmbătă, (Refugiul agățat și Lacul Roșiile) urmând ca, duminică, sfârșitul taberei să fie celebrată în Biserica Romano- Catolică „Sf.Varvara” din Petroșani cu o Sfântă Liturgie urmând ca mai apoi trupa Psallite din  Miercurea Ciuc să susțină un mic concert.

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *