Tiroliană și locuri de joacă pe fostul amplasament al minei Petrila

Reconversia industrială la Petrila are loc sub formă de joc și joacă. Pe o parte din fostul perimetru al minei Petrila va fi realizat un parc. Banii vin de la Uniunea Europeană.

Autoritățile locale de la Petrila implementează un proiect cu fonduri europene. Acesta prevede „Regenerarea spatiului public urban al orasului Petrila-Parc Petrila”. În cadrul contractului se achiziționează mobilier urban, dar și dotări pentru spațiile de joacă. 580.877 de lei este valoarea contractului.

În cadrul proiectului se vor achiziționa și echipamente electronice, precum sisteme de supraveghere, dar și hinți, tiroliene pentru copii, circuit de competiție cu 12 piste, topogan, echipament de joacă air glider, aparat de fitnes pentru adulți și masă de tenis, aparat pentru întărire mușchi, perete alpinism pentru adulți, set echipament tiroliană pentru copii și adulți, set fileu și rachete de tenis de câmp.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului Petrila, regenerării unui teren industrial dezafectat.

Mina Petrila a fost închisă la data de 31 octombrie 2015. Atunci s-a scos din subteran ultimul vagonet de cărbune.

 

 

Colaborator

FOTO: Planeta Petrila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *