Toate spitalele cu secții ATI din județ au probleme

Spitalele din Hunedoara nu sunt conforme cu legislația din domeniul apărării împotriva incendiilor din anii 2019 și 2020. Ministerul Sănătății a transmis notele-raport privind aspectele din domeniul apărării împotriva incendiilor din anii 2019 și 2020.

Conform datelor din raport, la nivel național, s-au semnalat un număr de 3.934 încălcări ale legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor, constate în urma controalelor de prevenire desfăşurate de Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă în 2020 la 488 unităţi sanitare cu paturi.

Potrivit documentului, în cazul mai multor spitale din județ nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență. Este cazul Spitalului municipal Brad – clădire secție chirurgie (compartiment ATI), Spitalului Județean de Urgență – secția ATI,  Spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara – secția ATI, Spitalul municipal Orăștie – compartimentul ATI, Spitalul municipal Lupeni – Compartiment ATI COVID.

La Spitalul Județean de Urgență Deva – secția ATI și la Spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara – secția ATI instalațiile electrice se exploatează cu defecțiuni, improvizații sau în condiții în care se generează supracurenți sau suprasolicitări din cauza unor racordări unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor.

Din documentul dat publicității mai reiese și faptul că instalațiile electrice nu sunt verificate periodic cu personal atestat la Spitalul de Urgență din Petroșani – secția ATI, la Spitalul municipal Brad – Compartiment ATI, Spitalul municipal Orăștie – Secție ATI, Spitalul Județean de Urgență Deva – Secție ATI, Spitalul municipal Lupeni – Compartiment ATI și Spitalul Orășenesc Hațeg – Compartiment ATI.

În cazul Spitalului Județean de Urgență Deva și al Spitalului de Urgență Petroșani nu este constituit serviciul privat pentru situații de urgență.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.