Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cea de-a IX-a ediție a Red Bul X-Alps

Sportivul petroșănean Toma Coconea a încheiat cursa de la Red Bull X-Alps pe locul al 11-lea. 32 de atleți din întreaga lume au sfidat limitele rezistenței umane, demonstrând că, uneori, omul poate învinge natura.

Vremea capricioasă, frigul, ploile, vijeliile, dar și căldura toropitoare au fost ingredientele cheie ale competiției.

”La Red Bull X-Alps 2019, cea mai dură competiție de aventură din lume, am avut parte de mai multe puncte de control și mai multă zăpadă decât în edițiile precedente, ceea ce a transformat această ediție într-una mult mai complexă, tehnică, dificilă. Efortul fizic și psihic depus a fost intens, dar până la urmă, este ceea ce îmi place – să demonstrez că limitele pot fi depășite. Canicula și zilele în care nu am avut condiție de zbor și m-au obligat să alerg, acumulând oboseală, m-au determinat ca în ultima zi să zbor în loc să parcurg distanța până la Monaco la pas, cu toată faima de alergător înrăit. Nu am reușit să ajung la Monaco, dar la final de competiție m-am răcorit într-un lac azuriu, am fost alături de oameni dragi și pot spune că a fost o competiție pe cinste! Mulțumesc sponsorilor care m-au susținut în toată nebunia asta, echipei de suport și celor care m-au pe care i-am ținut cu sufletul la gură și m-au urmărit de acasă”, a declarat Toma Coconea, imediat după finalul cursei.

În termeni tehnici, pentru Toma Coconea, ediția a IX-a de la Red Bull X-Alps se poate traduce astfel: parcurgerea unei distanțe totale de 2030,78 kilometri, din care 590,84 de kilometri în mers, alergat și cățărat, timp de 98,5 ore, alți 1439,95 de kilometri în zbor cu parapanta , timp de 40,9 ore și o altitudine maximă de zbor de peste 6000 de metri în cel mai spectaculos lanț montan din Europa: Alpii.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *