Trafic aglomerat, în zece puncte de frontieră, pentru camioanele care ies din ţară

Circulaţia pentru camioane le care părăsesc teritoriul României se desfăşoară cu dificultate, marţi, în nouă puncte de trecere a frontierei de pe graniţele cu Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria şi în unul de pe graniţa de sud, la Siret camioanele care vor să intre în Ucraina aşteptând câte zece ore, în timp ce la Isaccea şi Giurgiu timpul de aşteptare este de aproape şapte ore. Pe sensul de intrare în ţară sunt coloane de TIR-uri în şapte puncte de trecere pe graniţele cu Ucraina şi Bulgaria.

Pe sensul de ieşire din ţară, cea mai mare aglomeraţie este la punctul de trecere de la Siret, unde sunt două artere rutiere pentru camioane iar timpul de aşteptare pentru formalităţile vamale este de 600 de minute. La Isaccea timpul de aşteptare pentru camioane ajunge, marţi dimineaţă la 400 de minute, în timp ce la Galaţi acesta este de 390 de minute, arată datele postate online pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

 

Pe graniţa de vest, camioanele care ies din ţară pe la Vârşand aşteaptă 340 de minute. La Nădlac II timpul de aşteptare pentru camioanele care ies către Ungaria este de cinci ore, în timp ce la Nădlac se aşteaptă o oră şi jumătate. Aglomeraţie este pe arterele pentru camioane la ieşire din ţară şi la  punctele de trecere de la Borş, Borş II şi Petea, unde pentru a ieşi din ţară camioanele aşteaptă între trei şi patru ore şi jumătate.

La Giurgiu, timpul de aşteptare la ieşire din ţară este de 90 de minute. Pe sensul de intrare sunt aglomerate punctele de trecere a frontierei Calafat, Giurgiu, Negru Vodă, Isaccea Galaţi, Albiţa şi Siret.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *