Trafic de maidanezi la Petroșani

După ce primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a publicat pe Facebook imagini cu zeci de câini care au fost aduși în localitate, mai multe persoane și-au recunoscut animalele. Astfel, bănuielile primarului s-au adeverit în ceea ce privește traficul câinilor. Aceștia au fost aduși din Lupeni.

„Din păcate se adeverește ceea ce ați spus în comentarii și anume că acești câini au fost aduși din altă parte.

Am fost sunat de o cunoștință din Lupeni care mi-a spus că a văzut pozele cu câinii, postate în această dimineața. Aceasta și-a recunoscut câinele, un ciobănesc românesc de talie medie care îi scăpase din curte acum, câteva zile.

A venit în cartierul Aeroport, și-a recunoscut câinele și l-a strigat pe nume, acesta a venit la stăpân, iar acum se află la locuința din Lupeni.

Toate indiciile și dovezile ne arată faptul că patrupedele au fost aduse din Lupeni cu o dubiță.

Subliniez că municipiul Lupeni are contract cu ADI Câini Deva care are în administrare adăpostul de la Uricani, cu o capacitate de 40 de locuri ce este atinsă deja”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În plus, edilul va sesiza instituțiile statului pentru clarificarea acestei situații.

Ceilalți câini au ajuns într-un adăpost al municipalității de la Petroșani. În colaborare cu asociațiile care se ocupă de animalele fără stăpân de pe raza localității, dar au fost adunați 14 câini (8 femele și 6 masculi) dintre cei care au fost lăsați liberi în Cartierul Aeroport

„Ei se află acum în adăposturile private ale asociației, iar cei care doresc să îi revendice sau să îi adopte, îi rog să se adreseze primăriei pentru a reintra în posesia lor”, mai spune primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.