Transfer ilegal de deșeuri, cu destinația Hunedoara

În urma controalelor efectuate de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu alături de polițiști din cadrul Poliției de Frontieră și de reprezentanții ANAF, în cadrul operațiunii VEGHE II, în punctul de trecere a frontierei Nădlac, au fost identificate 6 transporturi suspecte de mărfuri/deșeuri cu destinația în județul Hunedoara.

„Aceste transporturi au fost verificate la locul destinației de către comisarii Comisariatului Județean Hunedoara al GNM și IPJ Hunedoara. Urmare a acestor verificări, 4 dintre  transporturile de mărfuri nu indeplineau condițiile legale pentru a fi descărcate pe teritoriul României. Autotrenurile au fost resigilate și s-a dispus returnarea în țara de origine (3 în Germania, 1 în Italia)”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Trei transporturi au fost returnate, deoarece din documentele prezentate și constatări nu se putea face dovada trasabilității deșeurilor sau nu dețineau instalații de valorificare a acestora. Un transport de deșeuri a fost returnat în țara de origine deoarece din documentele prezentate a rezultat  un transport de deșeuri textile (haine second-hand) iar la verificarea transportului s-a constatat și existența altor tipuri de deșeuri printre care DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

„Urmare a efectuării acestor controlale au fost aplicate amenzi de peste 100. 000 lei și au fost înaintate sesizări penale către autoritățile competente și dispuse sistări ale activității pentru 2 operatori economici”, mai arată Garda de Mediu Hunedoara.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *