Traseul spre Cheile Băniței, îngropat în uitare și nepăsare

Cheile Băniței sunt printre cele mai spectaculoase chei din România.

DRDP Timișoara trebuie să semnalizeze în mod corespunzător obiectivul turistic Cheile Băniței. Zona se află în ruină, plină de bălării, deși peisajele sunt absolut spectaculoase. Un cetățean hunedorean a adresat o întrebare către CJ Hunedoara, iar instituția județeană a pasat responsabilitatea în sarcina DRDP Timișoara.

”Accesul spre Cheile Băniței se face din drumul național 66, administratorul drumului fiind DRDP Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Deva (…)”, arată răspunsul oferit de CJ Hunedoara cetățeanului care a vrut să afle de ce drumul spre acest obiectiv nu este semnalizat corespunzător.

Cheile Băniţei se află la 8 km nord de Petroşani, în culoarul Băniţa-Merișor-Baru, în zona în care Depresiunea Petroşani se unește cu Depresiunea Haţegului.

Cheile sunt destul de scurte (250-300 metri) dar extrem de spectaculoase, partea cea mai frumoasă a lor fiind tocmai cea de început. Pârâul Băniței a săpat un culoar îngust și pe alocuri ușor meandrat  între pereții înalți de calcar alb.

 

Colaborator

FOTO: Nicolae Păcurar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *