Tratament cu anticorpi monoclonali, administrat la SJU Deva

Spitalul Județean de Urgență Deva a început să administreze pacienților infectați cu noul coronavirus tratament cu anticorpi monoclonali.

„Vă comunicăm că în cursul zilei de astăzi, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva s-a administrat tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, unei paciente internată în secția de Medicină Internă și unui pacient internat în secția de Pneumologie, confirmați pozitiv pentru infectia cu SARS-Cov-2”, arată purtătorul de cuvânt al SJU Deva, dr. Ștefan Lucian Miron.

Pacienții au beneficiat de asistență medicală de specialitate, conform recomandărilor din Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2, fiind în primele zile de la debutul bolii.

Anticorpi antivirali monoclonali mimează anticorpii naturali generați de sistemul imun împotriva coronavirusului. Ei sunt medicamente foarte naturale și, prin urmare, sigure. Anticorpii rămân în fluxul sanguin o anumită perioadă de timp, având ca efect nu doar vindecarea unei infecții existente, ci și realizarea unei protecții împotriva unei eventuale infectări. Ei au cea mai mare eficacitate în stadiile timpurii ale infecției și sunt administrați prin injecție. Anticorpii monoclonali pot fi dezvoltați relativ rapid, iar câțiva care sunt potențial eficace se află deja într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.