Trei alergători au învins telescaunul

Trei alergători montani au învins telescaunul. La finalul săptămânii trecute, în Parâng a avut loc cea de-a treia ediție a concursului Run the lift. Aproape 150 de concurenți s-au aliniat sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la startul celei de-a III-a ediții a concursului de alergare montană din Parâng, organizat de apreciatul sportiv Toma Coconea, animați de dorința de a face mișcare, dar și de a doborâ bariera întrecerii cu bătrânul telescaun, de aproape 50 de ani. Alergătorii Gyorgy Szabolcs Istvan și Ingrid Mutter sunt campionii ediției din acest an a competiției Run the Lift.

Gyorgy Szabolcs Istvan a trecut linia de finish după doar 21 de minute și 11 secunde. Adică cu circa 4 minute înainte de sosirea telescaunului, plecat de la aceeași linie de start. În proba băieților, aproape toți cei 21 de concurenți au trecut linia de sosire după mai puțin de o oră (termenul limită stabilit de organizatori), campionul Gyorgy Szabolcs Istvan fiind urmat în clasament de: Viorel Palici (cu un timp de 00:21:44), Gabriel Bularda (00:23:40), Florin Munteanu (00:25:25)

 

”Ne bucură interesul deosebit al sportivilor, fie ei amatori sau dintre cei mai buni profesioniști ai genului, cu atât mai mult cu cât nu este un concurs foarte ușor, el derulându-se pe un traseu în lungime de 2,5 km, dar pe o diferență de nivel de peste 600 de metri, de la cota 1070 la cota 1685, pe sub telescaun, totul într-un timp de sub 30 de minute”, spune Toma Coconea, inițiatorul competiției.

La competiția destinată fetelor, Ingrid Mutter și-a adjudecat anul acesta titlul de campion, cu un timp total de 25 minute și 48 de secunde, aceasta fiind urmată de: Adriana Ploșniță (00:29:32), Crina Buzgan (00:30:32).

Concursul este o bună ocazie și de a promova zona turistică a municipiului Petroșani.

”Provocarea – și din acest an – a sportivului Toma Coconea a adunat o mulțime de oameni, iubitori ai muntelui și a mișcării în aer liber care s-au luat la întrecere cu telescaunul. Îl felicit pe Tomi pentru această inițiativă, care, fără nicio îndoială, va continua să promoveze și să aducă Petroșaniul și munții Parâng pe harta principalelor stațiuni din Europa și nu numai. Îl asigur că ori de câte ori va fi nevoie va avea un sprijin concret din partea mea și a administrației locale pentru astfel de evenimente”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.