Trei autoturisme descoperite de poliţiştii de frontieră la doar câteva ore de la semnalarea furtului

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor trei autoturisme, care fuseseră introduse în bazele de date ca fiind semnalate furate din Cehia, doar cu câteva ore înainte de a se prezenta la controlul de frontieră.

„În data de 04.12.2020, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 32, respectiv 27 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca Kia Ceed, fabricate în 2018, ambele înmatriculate în Cehia. La scurt timp, poliţiştii de frontieră au identificat pe raza localităţii Stânca un al treilea autoturism, marca Kia Ceed, fabricat în 2018, înmatriculat în Cehia, la volanul căruia se afla un cetăţean georgian în vârstă de 32 de ani”, transmite Poliţia de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismelor, poliţiştii au făcut verificări suplimentare şi au constatat că acestea figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autorităţile din Cehia, cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră.

Cei trei bărbaţi care conduceau autoturismele au declarat că au închiriat autoturismele de la o firmă de profil din Cehia şi intenţionau să se deplaseze cu ele în Ucraina. Totodată, aceştia au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că autovehiculele figurează ca fiind furate.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi uz de fals, iar autoturismele, în valoare totală de 300.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *