Trei cetăţeni români, cercetați pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Caraş-Severin, trei români care au sprijinit şase cetăţeni din India în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 04.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 19.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe raza localităţii Goruia (DJ 581), judeţul Caraş Severin, un autoturism marca BMW înmatriculat în România, condus de o persoană de sex feminin, domiciliată în judeţul Alba.

La scurt timp, lucrătorii noştri au oprit un alt autovehicul, marca Mercedes Vito, înmatriculat în România, cu care călătoreau doi cetățeni români, cu domiciliul în judeţul Hunedoara. În mijlocul de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, șase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, fără documente de identitate asupra lor.

Deoarece exista suspiciunea că autoturismul BMW avea rol de antemergător, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii români şi străini la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţenii români intenţionau să îi ajute pe cei şase indieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei trei cetățeni români şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase indieni.

În contextul celor de mai sus, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *